I Karrierespesialisten bidrar vi ofte også overfor ungdom når det gjelder karriereveiledning. Det gjelder særlig ungdom fra 18-års alderen og langt inn i 20-årene.

Hva skjedde egentlig med den positive, optimistiske og selvsikre sønnen eller datteren vår som jobbet godt i skolen, men som nå sitter på rommet sitt og sturer, og som virker å ha gitt opp alle mål?

Ingen utdanning kan nok forberede den yngre garde godt nok for møtet med “voksen-verdenen” etter videregående skole. For mange blir det et sjokk å oppdage at løpet ikke lenger er lagt. Har man ikke gode nok karakterer så kommer man kanskje ikke inn på linjen man har valgt….kanskje aner man fortsatt ikke hva man skal bli? Vennegjengen spres gjerne over hele landet, noen er heldige og ordner seg både ønsket studieretning og deltidsjobb. Dersom din ungdom ikke har en meningsfylt hverdag med jobb og/eller studier da, så kan hverdagen bli utfordrende.

Også dersom man har gjort unna sin første Bachelor på høgskole eller universitet, ja til og med tatt en Master, og ikke får jobb innen de første månedene, så kan man føle på en følelse av rådvillhet og oppgitthet. Studielånet tynger, man betaler gjerne husleie og har andre utgifter som vokser på seg og har ikke annet valg enn å flytte hjem til barnerommet i påvente av å lande en jobb. Hvor i all verden gikk det galt? Det skulle da være greit å lande drømmejobben? Isteden er man rimelig blakk og bor hjemme hos mamma og pappa.

Ikke rart at man kan bli nedstemt og føle at dette er et massivt nederlag.

Som karriereveiledere og også rekrutterere, så har vi etterhvert opparbeidet oss mye erfaring og kunnskap for å kunne bistå deres ungdom i å komme seg på rett vei igjen og til å finne igjen optimismen og gleden som preget denne tidligere. Ikke minst så skal vi finne igjen pågangsmotet og selvtilliten!

Vi kan fortelle at svært mange opplever slike situasjoner, og enda bedre; vi kan gi konkrete tips, råd og veiledning også over tid, for å bistå og støtte nettopp deres ungdom i denne prosessen slik at han/hun kommer seg på sporet igjen og forhåpentligvis finner veien videre og lander en jobb eller rett studieplass! Vi har karriereveiledning på timebasis per telefon og skjerm, og lanserer ny digital portal i slutten av juli! Følg med!

Ta kontakt med oss nå og gi din ungdom mulighet til en egen sparringpartner innen karriere; trine@karrierespesialisten.com

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

Solve : *
10 + 22 =